Vlot op vakantie

Vlot op vakantie

11 februari 2020 0 Door Marit

Komende maand is het jubileum van mijn ouders. Ze zijn dan 30 jaar getrouwd. Ze zijn de afgelopen tijd door een lastige periode gegaan omdat mijn moeder ernstig ziek was. Nu ze weer beter is, wil ik ze graag iets speciaals cadeau geven. Vroeger gingen we met het gezin veel op vakantie. Mijn ouders vinden het heel fijn om veel tijd met het gezin te besteden en op avontuur te gaan naar nieuwe plekken. Zo zijn we een keer op vlotvakantie in Zweden geweest. Dan sta je de eerste nacht op de camping in Zweden, die avond krijg je een cursus. In deze cursus leer je hoe je stevige knopen in het touw maakt. De volgende dag word je met een busje naar een groot strand gereden. Op dit strand liggen allemaal boomstammen klaar. Hiermee mag iedereen zijn eigen vlot bouwen. Het vlot bestaat uit twee delen. Op het ene deel komt de tafel en kisten met eten te staan. Op het andere deel de slaapspullen, hier wordt een tent over gespannen.  

De rivier af

Als je vlot klaar is, wordt het door de begeleiding getest of het stevig genoeg is. Totaal bestaat het uit bijna 125 boomstammen. Het is dus een flink groot vlot. We vertrokken diezelfde middag nog. Omdat je bij het begin van een rivier het water opgaat, word je door de stroming meteen meegenomen. Wij hadden de tocht van zeven dagen. Als het bijna avond was, ging je met de kano naar de kant varen. Je knoopte een touw om de boom en probeerde daar het vlot mee af te remmen en naar de kant te brengen. Dit was soms lastiger dan we dachten. Het was een van de avontuurlijkste vakanties van mijn leven. Ik vond het een heel gaaf avontuur en leuk om dit samen met mijn gezin te doen.

Jubileum cadeau 

Nu mijn ouders hun jubileum er dus bijna aankomt wil ik ze graag een goed cadeau geven. Ik zit eraan te denken om weer met het hele gezin op vakantie te gaan. Bijvoorbeeld een stedentrip Sevilla. Ik denk dat ze hier heel erg blij mee zullen zijn. Dan kunnen we vieren dat ze al zo lang samen zijn en natuurlijk ook weer oude vakantieherinneringen met het gezin ophalen. Ik had al van vrienden gehoord dat Sevilla een mooie stad is. Bovendien heeft mijn vader mijn moeder ten huwelijk gevraagd in Spanje. Dus het lijkt mij heel leuk voor hun om dan het jubileum in hetzelfde land te vieren. Nog een leuke bijkomstigheid: een stedentrip Sevilla duurt niet zo gek lang!