Met de familie naar Indonesië

Met de familie naar Indonesië

30 juli 2019 0 Door Marit

De wereld bereizen

Het komt natuurlijk steeds vaker voor dat mensen ver reizen. Waar vroeger de familievakanties meestal niet verder gingen dan Frankrijk of Spanje, vliegen we tegenwoordig met gemak de hele wereld over. Youp van het Hek had een heel stuk in zijn oude show over het feit dat vroeger Spanje een risicoreis was en tegenwoordig niet meer. Een van de mooiste vakantiebestemmingen voor de familie is Indonesië. Vooral Bali is een van de meest bekende en mooiste bestemmingen in Indonesië en zeker een onderdeel van een goede rondreis Indonesië. Desondanks heeft Bali vele verschillende kanten. Wanneer je op familievakantie met de kinderen naar Bali gaat zul je daarom wel moeten weten wat de beste plekken in Bali zijn. Je zult dus ook moeten weten welke plekken je beter kunt vermijden.

Met de familie naar Bali

In dit artikel bespreken we hoe je een fantastische familievakantie naar Bali boekt. Bali is in de afgelopen 10 jaar steeds meer toeristisch geworden. Dit heeft als gevolg dat sommige plekken ontzettend druk zijn. Als je als familie op vakantie gaat dan is de hoofdstad van Bali, Kuta een plek die beter vermeden kan worden. Dit heeft onder andere te maken met het feit dat Kuta niet alleen druk is maar ook de feestlocatie voor dronken Australiërs tussen de 18 en 25. Als familie zul je je daarom niet thuis voelen in Kuta. Voor een rustige familievakantie kun je daarom beter een stuk boven Kuta naar bijvoorbeeld Semniyak gaan.

Villa’s

Dit is desondanks alleen ideaal als je van luxe resorts houdt. Wil je meer van de lokale sfeer proeven en surfen dan ligt weer boven Seminyak, Canggu. Deze locatie is een stuk rustiger en daarom ideaal voor een familievakantie. Je kunt hier ook fijn met de kinderen surfen. Ook de Noordzijde van Bali heeft veel te bieden. Je kunt hier niet surfen maar er zijn wel prachtige snorkellocaties. Er zijn ook veel mooie heuvels met villa’s erbovenop. Dit geeft je een prachtig uitzicht van de omgeving. Persoonlijk was ons verblijf op Sumberkima Hill prachtig.

Wanneer je naar Bali gaat zul je ook rekening moeten houden met het seizoen waarin je gaat. Over het algemeen is het namelijk zo dat de zomer het hoogseizoen is, dit heeft een goede reden. Voor families die slim denken te zijn door hun vakantie in de herfst te boeken, houd er rekening mee dat dit het regenseizoen is. Dit zorgt dan ook niet alleen voor meer natheid maar ook voor meer vuil. Het afval wil namelijk nog weleens vanuit het binnenland naar de kust spoelen door alle regen. Daarom kun je toch beter in de zomer gaan.