Gezinsvakantievoorbereidingen

Gezinsvakantievoorbereidingen

17 februari 2019 0 Door Marit

Wie zegt dat reizen met kinderen alleen maar frustraties met zich meebrengt, zit helemaal fout. Natuurlijk is het anders dan wanneer u als stel, vriendengroep of alleen op vakantie gaat, maar frustrerend is anders. Op onze blog reizen met kinderen delen wij alles met u voor onvergetelijke gezinsvakanties. Met de juiste tips, weetjes en voorbereidingen zal elke vakantie er een worden om nooit te vergeten (en dan bedoelen we dat in positieve zin)!

De perfecte vakantie begint ver van tevoren

Voordat u daadwerkelijk op vakantie gaat zijn de nodige voorbereidingen niet te vergeten. Om te voorkomen dat u en uw familie voor vervelende verassingen komen te staan net voor uw reis begint, helpen wij u. Veel kleine maar toch zeer belangrijke details worden door velen over het hoofd gezien. Bekijk bijvoorbeeld direct na het boeken van uw vakantie tot wanneer de paspoorten geldig zijn. Soms gebeurt het namelijk dat de geldigheidsdatum wordt vergeten en men er kort voor vertrek achter komt.  Dan komen we bij de vaccinaties, want bij veel landen buiten Europa moet u gevaccineerd zijn. U, uw partner en de kinderen zullen zo beschermd zijn tegen lokale ziektes, virussen en bacteriën.

Wat moet er mee?

Het antwoord op deze vraag is voor iedereen weer anders. Voor een gezinsvakantie zijn er toch altijd wel dingen die echt mee moeten. Laten we beginnen bij de kleding. Of u een aantal kleedjes of een warme jas mee neemt hangt af van uw bestemming. Voor de kinderen is het verstandig om ook zowel zomerse als winterse kledij mee te nemen. Bekijk van tevoren de weersverwachtingen en pas uw bagage daar op aan. Ook uw keuze in schoenen is belangrijk. Bent u van plan om veel te gaan wandelen dan zijn ARKK schoenen handig om mee te nemen, maar als u meer van het relaxen bent zijn slippers en sandalen meer op hun plek dan ARKK sneakers. Slikt iemand in uw gezin medicijnen? Vergeet dit dan niet mee te nemen en dit aan te geven.

Oefening baart kunst

Alleen voor uzelf de koffers pakken gaat anders dan wanneer ge met zijn allen eropuit gaat. Na een aantal vakanties zal het geen moeite meer voor u zijn, maar het is in het begin altijd even wennen. Heeft u altijd van reizen gehouden dan moet het hebben van kinderen u niet tegenhouden om dit te blijven doen. Wij wensen u, uw partner en kind(eren) een hoop geweldige vakanties toe. Vergeet ge niet om onze pagina af en toe even te bezoeken om  over onze reiservaringen met kinderen te lezen?