Fietsen meenemen op vakantie

Fietsen meenemen op vakantie

20 juli 2019 0 Door Marit

Fietsen op vakantie

Het is natuurlijk typisch Nederlands om overal heen te fietsen. Het is daarom ook niet verrassend dat heel veel Nederlanders hun fietsen meenemen op vakantie. Alhoewel een deel van de Nederlanders graag het vliegtuig instapt om naar een verre tropische bestemming op vakantie te gaan, zijn er net zo veel al dan niet meer Nederlanders die liever in de auto op vakantie gaan. We leven natuurlijk op een prachtig continent met vele verschillende landschappen en culturen. Dit betekent dat we heel gemakkelijk kunnen met de auto of een camper op vakantie kunnen en zo naar een prachtig land kunnen rijden.

Populaire vakantiebestemmingen zijn natuurlijk Spanje, Frankrijk, Italiƫ, Oostenrijk en Zwitserland. Op deze blog hebben we het altijd over op vakantie gaan met kinderen en hoe je dit het beste aan kunt pakken. Kinderen zijn energiek en willen graag de wereld ontdekken. Daarom is het altijd een goed idee om niet alleen je eigen fietsen mee te nemen op vakantie maar ook de kinderfiets. Kinderen kunnen op deze manier de omgeving of bijvoorbeeld camping makkelijk verkennen en nieuwe kinderen leren kennen.

Fietsende kinderen

Daarnaast is fietsen natuurlijk ook een fantastische sportieve activiteit voor het hele gezin. Je kunt de eigen fietsen meenemen op vakantie en een dag op fietstocht gaan. Persoonlijk gingen ik en mijn familie tijdens mijn jeugd bijna elk jaar op vakantie naar de Alpen. In de winter gingen we op wintersport en in de zomer gingen we wandelen en klimmen in de bergen. Maar we zijn ook een aantal keer met het hele gezin gaan mountainbiken. Dit is ene fantastische spannende activiteit om met het hele gezin te doen. Zeker wanneer je twee kinderen jongens zijn zorgt dit voor wat actie en spanning waar de kinderen plezier aan hebben.

Mountainbiken met het gezin

Tegelijkertijd kunnen jongens op deze manier hun energie kwijt. Mountainbikes huren is niet duur zeker aangezien de mountainbike kinderfiets waarschijnlijk minder zal kosten. Er zijn verschillende manieren om te gaan mountainbiken met het gezin. Je kunt bijvoorbeeld een gids nemen die je door een bepaalde route heen leidt. Maar je kunt natuurlijk ook zelf op avontuur gaan. In dit geval is het natuurlijk wel verstandig om een kaart mee ten nemen zodat je zelf de juiste route kunt vinden. Daarnaast is het ook belangrijk om een EHBO kit mee te nemen zodat je elkaar kunt helpen als er iemand valt. Zorg er ook voor dat je een opgeladen telefoon bij je hebt zodat je in noodgevallen kunt bellen.