De eerste vriendvakantie is een feit

De eerste vriendvakantie is een feit

8 februari 2020 0 Door Marit

Met vrienden op vakantie is natuurlijk super leuk, ook wel een beetje spannend. En dan niet alleen spannend voor jezelf, maar ook voor de ouders natuurlijk. We willen allemaal wel dat het goed verloopt en dan ook dat de vriendschappen goed blijven. Nu klinkt het allemaal als iets wat kan uitlopen op alleen maar ellende, maar dat is natuurlijk helemaal niet waar. Wij helpen jou een handje zodat jij met een gerust hart op vakantie kan gaan met jouw vrienden. 

 

Eerst een paar tips om te beginnen

Vaak wanneer je met vrienden op vakantie gaat, wil je natuurlijk wel goed in je schoenen staan. Nou is het zo dat jouw vrienden geen dingen gaan vragen waar je niet achter staat. Maar je leert genoeg nieuwe mensen kennen en dan wanneer je wat alcoholische versnaperingen op hebt, dan kan het nog wel eens voorkomen dat je iets makkelijker over jouw eigen grenzen gaat als er wat druk op je komt te staan. Anno 2020 denken veel mensen dat je alles maar moet doen om 'erbij' te horen. Maar dat is natuurlijk helemaal niet waar. Je moet alleen maar dingen doen waar je zelf achter staat. Zonde wanneer je spijt krijgt van keuzes waar je eigenlijk niet helemaal achter staat. Pas ook op met de alcohol, een drankje hier en een drankje daar. Heb je jouw alcoholgebruik niet langer onder controle? Schakel dan alcoholhulp in! 

 

Een lijstje om goed op weg te komen

Dit is altijd handig om te hebben. Een lijstje om goed op weg te komen. En je kan een lijstje heel gemakkelijk zelf maken, en het is heel handig. Omdat je zo heel gemakkelijk kan afstrepen wat je al hebt en wat je eventueel nog moet doen of halen. Dus maak vooral die lijstjes. Dan weet je helemaal zeker dat je niets vergeten bent en alles wel hebt ingepakt of van te voren hebt gedaan. Maak daarom bijvoorbeeld een lijstje met welke kleding je allemaal wilt meenemen of juist wat je bijvoorbeeld van te voren moet halen als je een nieuwe koffer moet halen of dat je precies weet hoeveel geld je nog moet sparen. Het is juist fijn om dit duidelijk voor jezelf te hebben en dan kan je straks met een gerust hart op vakantie gaan met jouw vrienden of vriendinnen met de spullen die je allemaal nodig hebt.